top of page
Ta en titt på vår nye brosjyre om prosjektet ESTEAM og mobilapplikasjonen TeachOUT
OFFENTLIG PRESENTASJON AV ESTEAM PROSJEKTET OG TeachOUT APPLIKASJONEN I SLOVENIA

Torsdag 21. mars 2019 holdt våre slovenske partnere i ESTEAM prosjektet en offentlig presentasjon av resultatene av prosjektet vårt og vår undervisningsapp TeachOUT. Denne presentasjonen tok sted på Črni Vrh barneskole. Temaet for samlingen var “Å bruke mobilappen TeachOUT til utendørs Naturfagsundervisning”. Deltakere på møtet benyttet også anledningen til å diskutere muligheter for fremtidig samarbeid.

 

Verter for samlingen var Idrija Geopark i samarbeid med Črni Vrh barneskole og Universitetet i Ljubljana, avdeling for geologi. Hovedmålet med denne dagen var å gi informasjon, støtte og ekstra kunnskap til lærere og undervisere, spesielt de som underviser i Naturfag og som ønsker å oppdatere sitt pedagogiske arbeid ved å ta i bruk moderne teknologi i undervisningen.

 

Første delen av samlingen besto av en presentasjon av ESTEAM prosjektet, tanker om det å bruke moderne teknologi i pedagogiske prosesser, og en introduksjon av TeachOUT og resultatene fra pilottestingen. Om ettermiddagen fikk deltakeren selv teste TeachOUT i felt. Appen ble testet i undervisningsløypa “Karst forest” nær Črni Vrh.

 

Appen TeachOUT er designet som en skattejakt som tilbyr ulike typer utfordringer og oppgaver som skal løses i felt ved hjelp av smarttelefoner. Mens man testet appen i felt løste deltakerne ulike utfordringer knyttet til geologi, biologi og kulturarv i lokalområdet. Oppgavene er basert på ulike læringsmetoder og utendørsaktiviteter basert på tidligere forskning på lærings-/undervisningsbehov og forventninger hos elever og lærere. Forskningen ble utført med lærere og elever i Slovenia, Norge og Portugal (partnerne i ESTEAM prosjektet).

 

Det var 30 lærere, undervisere og representanter of offentlige institusjoner tilstede på denne samlingen. Det nasjonale undervisningsdepartementet i Slovenia deltok også med ekspertise og anerkjennelse.

Det 6. partnermøtet i Magma Geopark

7. februar, 2019, av Cathrine Johannessen Skogen

 

Det sjette møtet i ESTEAM prosjektet fant sted i Magma Geopark, Norge, fra 27. januar til 2. februar. Dette møtet besto av to deler, der den første delen var dedikert til ledelsen av prosjektet og den andre delen var dedikert til LTT.

 

Magma Geopark hadde forberedt en tur for elever og gjester i Vannbassengan, et lokalt rekreasjonsområde. Tirsdag 29. møtte alle prosjektdeltakerne 20 gutter fra Husabø Ungdomsskole i skogen. De ble delt inn i grupper, der alle gruppene besto av både lokale elever og prosjektdeltakere. Appen ble lastet ned med et smil mens man satte kursen mot skogen. Hele området var på vakkert vis dekket av tykk nysnø. Selv om dette tilførte et spennende og eksotisk element til turen, vanskeliggjorde det også oppgavene når alt berg var dekket av snø.

 

Denne felt-turen ga teamet verdifulle innspill som de kunne jobbe med de neste dagene. Det ble tilbrakt mange timer i Magmas kontor i Egersund, der man jobbet med å utvikle turer og med å bli bedre kjent med TeachOut og CMS’en. Det ble også flere fruktbare diskusjoner rundt oppgavetyper og hvordan man bør utvikle appen i fremtiden. Locatify presenterte sin nye steg-for-steg guide, presenterte nye muligheter i appen og hjalp deltakerne med å utvikle nye turer.

 

Skolene i prosjektet presenterte utfordringer i sine respektive land når det kommer til undervisning i naturfag, å ta elevene med ut i felt og hvordan de må forholde seg til stadige endringer i nasjonale og lokale læreplaner. Universitetet i Ljubljana presenterte en oversikt og en oppsummering av elevenes svar på spørreundersøkelsen som ble foretatt etter pilottestingen. Det ser ut til å være noen ulike meninger og opplevelser mellom elevene i de tre involverte landene, men generelt gir barna uttrykk for at de foretrekker å lære utendørs.

 

Fredag 1. februar tok teamet en ny tur ut i felt. Denne gang gikk turen til Hellvik. Dette er et nydelig område med flere flotte strender, og noen av deltakerne bestemte seg for å ta et bad. Nordsjøen holdt herlige 0 grader, og de fikk en smak av ekte norsk viking ånd! På Hellvik testet teamet en ny løype og noen nye typer oppgaver, før de endte opp tilbake på stranden der de fikk grille pølser på bål til lunsj.

 

På samlingens siste dag ble det diskutert mye rundt fremtiden til TeachOut. Det ble også lagt planer for videre formidling.

 

TeachOut er nå klar til å lastes ned på smarttelefoner, og lærere kan ta den i bruk så snart de har fått sin egen innlogging og lisens.

 

Det neste, og det siste, ESTEAM prosjektmøtet vil ta plass i Slovenia 12. og 13. juni 2019.

Andre testing av undervisningsappen;TeachOut 

October 2018

Partnerne i ESTEAM prosjektet har nok en gang erfart at tiden flyr. Månedene som har gått siden siste testing av de ferdige arbeidsoppgavene i mai, og testingen av testversjonen av mobilappen, forsvant i en fart. I høst fikk man endelig testet prototypen av TeachOut med mobiltelefoner og nettbrett. Nok en gang tok elevene på grunnskolene i de tre geoparkene i Slovenia, Portugal og Norge en tur ut i felt.

 

Den første testingen ble gjort av Črni Vrh nad Idrijo Primary School (Slovenia) på en kaldt, men solfylt høstdag. Ved hjelp av Idrija Geopark, og med følge av sine lærer, tok de 22 elevene nok en gang turen ut i skogen Karst for å undersøke og jobbe med oppgaver i geologi og flora og fauna ved hjelp av appen TeachOut. På tross av noen startvansker med å få installert appen på nettbrettene gikk testingen smertefritt, og elevene var unisont enige i at denne måten å arbeide på var mer interessant enn å jobbe med arbeidsark. De ønsket alle sammen å gjøre dette igjen.

 

Husabø Ungdomsskole i Eigersund, Norge, var nestemann ut. Den 23. oktober gikk 20 elever ut i Hestnes for å teste ut TeachOut sammen med lærere og underviser fra Magma Geopark. På tross av skikkelig norsk høstvær var dagen preget av godt humør og ståpåvilje. Turen var svært nyttig, da det dukket opp tekniske utfordringer som utvikler (Locatify) fikk tilbakemelding på og kunne utbedre.

 

Portugal var sistemann ut til å teste oppgaver og app. 20. november tok representanter fra Naturtejo Geopark, lærere og 35 elever turen til den idylliske byen Monsanto for å teste TeachOut. Også i Portugal ble testingen gjort i regnvær, men elevene satte likevel pris på å få lov til å gjøre skolearbeid utendørs.

 

Gjennom pilottestingen ønsket vi å få tilbakemeldinger fra elever og lærere på oppgaver, læringsmetoder og de valgte aktivitetene i naturen. Vi ønsket også tilbakemeldinger på selve appen og de tekniske løsningene. Tilbakemeldinger viser at elevene var svært positive til å lære ute i naturen med TeachOut. De kom også med gode og konstruktive tilbakemeldinger på forbedringer. Dette er svært viktig for oss i den videre utviklingen av TeachOut.

 

Vi vil fortsette å arbeide med TeachOut gjennom vinteren; både testing og videre utvikling. Sammen med våre partnere skal vi ferdigstille designet og tilby opplæring i appen til alle våre partnere og lokale skoler i løpet av våren.

ESTEAM partnerne samlet i Naturtejo Geopark Portugal

Det femte møtet  i ESTEAM prosjektet, som er delfinansiert av det europeiske Erasmus+ programmet, fant sted i Monsanto (Idanha-a-Nova) og Moitas (Proença-a-Nova). Naturtejo UNESCO Global Geopark organiserte møtet i samarbeid med José Silvestre Ribeiro School Group fra 15. oktober til 17. oktober 2017. Møtet ble også støttet av kommunen Idanha-a-Nova og Center for Living Science of the Forest (CCVF). Representanter fra Naturtejo UNESCO Global Geopark, José Silvestre Ribeiro Group of Schools i Idanha-a-Nova, Idrija UNESCO Global Geopark, Črni Vrh grunnskole, den geologiske avdelingen ved Universitetet i Ljubljana, Magma UNESCO Global Geopark og Locatify (ICT) deltok på møtet.

 

Prosjektet ESTEAM startet i september 2016 og vil ferdigstilles i september 2019. Det består av tre faser, og partnerne jobber nå med den andre fasen. Denne går ut på å utvikle og ferdigstille undervisningsappen TeachOut - Outdoor Treasure Hunt. Innhold og verktøy i appen blir nå testet og tilrettelagt for bruk i skolen. I vår fikk elever i de tre geoparkene testet innholdet i den lokale testløypen med en såkalt “papirtest”. Etter testen fikk de svare på en spørreundersøkelse, og resultatene av deres svar ble analysert og brukt i videre utvikling av appen. I løpet av høsten vil elevene få teste ut den første versjonen av TeachOut, og de vil få mulighet til å gi tilbakemeldinger til utviklere og geoparker.

 

Det femte møtet i prosjektet ble hovedsakelig benyttet til å analysere og evaluere tilbakemeldingene fra elevene på testrundene; både papir og med app. Man diskuterte også tekniske utfordringer og muligheter for forbedringer.

 

Deltakerne på møtet fikk også muligheten til å besøke The Natural Monument of the Portas de Ródão i Vila Velha de Ródão, ta en flott båttur og teste ut TeachOut i historiske omgivelser på stien kalt The Route of the Barrocais, i Monte-Ilha de Monsanto. Møtet åpnet også for et guidet besøk til Living Science Center of the Forest, som er en av Naturtejo Geoparks samarbeidspartnere i undervisning. I løpet av de tre dagene fikk deltakerne smake på lokal mat og GEOfood, samt bli kjent med lokale geoprodukter.

 

I januar 2019 vil partnerne samles igjen i Magma Geopark i Norge. Der vil de bruke tid på å analysere prosessen og progresjonen til TeachOut, samt bruke mye tid på testing av plattformen til appen. I mars eller april vil geoparkene organisere arbeidssamlinger for lærere, og legge til rette for introdusering og opplæring i TeachOut

2.JPG

 

Husabø Ungdomsskole

 

Tirsdag 23. oktober var en gruppe elever fra Husabø Ungdomsskole i Egersund med oss til Hestnes for å gjøre første test med TeachOut ( ESTEAM Project-ERASMUS+). Som ekte vikinger trosset vi kuling, striregn, gjørmete stier og frostbitt. Belønningen var en god treningsøkt og flotte naturopplevelser på Rogalands flotteste tursti.

På tross av enkelte tekniske utfordringer var tilbakemeldingene fra elevene positive. Undervisning ute gjør godt for både kropp og sjel, og vi har gjort oss gode erfaringer som blir nyttige for videre utvikling av TeachOut. Vi er enda nærmere målet vårt med å utvikle et didaktisk verktøy som kan gjør undervisningen mer interaktiv for elevene, samt å få elevene ut av klasserommet - get the kids out!

010 Magma.jpg

Første testing av oppgaver til appen i ESTEAM prosjektet

09.07.2018

I mai testet alle de tre deltakerne i ESTEAM prosjektet - Portugal, Slovenia og Norge - ut oppgaver som skal brukes i den nyutviklede appen vår. Denne runden med testing ble gjennomført med oppgaver på papir. I testen, som ble utført 7. mai i Portugal, 18. mai i Slovenia og 28. mai i Norge, var det elever i aldersgruppen 12 til 14 år som deltok.

 

Den første testen ble gjort av våre partnere fra Portugal i området rundt den idylliske byen Monsanto i kommunen Idanha-a-Nova, med elever fra grunnskolen José Silvestre Ribeiro i Idanha-a-Nova. Videre fikk elevene fra grunnskolen Črni Vrh nad Idrijo testet oppgavene på skogsstien i Karst. I Norge fikk elever fra Husabø Ungdomsskole testet ut oppgaver i det unike kystområdet ved Hestnes i Egersund.

 

Etter testen i felt fikk elevene også evaluere oppgavene og arbeidsmetodene i en spørreundersøkelse. Tilbakemeldingene fra elevene vil bidra i den andre delen av prosjektet som vil ende opp i en prototype av appen som skal forberedes og testes i felt med elever. Det ferdige produktet vil bli gjort tilgjengelig i september 2019.

Projekt møte i Slovenia

 Mars- 2018

18. til 20. mars 2018 hadde vi 4. møte mellom partnerne i ESTEAM prosjektet i idrija og Ljubljana. ESTEAM prosjektet er finansiert av EU programmet Erasmus +. 

ESTEAM prosjetet startet i september 2016 og vil fortsett til slutten av september 2019. Prosjektets partnere har nå fullført den første (av tre) viktige deler; en undersøkelse og kartlegging av de nasjonale læremålene i naturfag i Portugal, Norge og Slovenia. Resultatene av denne undersøkelsen er publisert her: https://issuu.com/esteam/docs/ebook__research_of_national_curricu.

 

Hoveddelen av dette møtet ble brukt til å diskutere konsept, innhold og tekniske behov i forhold til appen som nå skal utvikles. Det ble også bestemt at man skal teste innholdet i appen med elever. I alle diskusjoner er det tydelig at metodikken og behovene er svært ulike i disse tre landene, og det trengs mye tilpassinger og god koordinering.På tross av disse ulikhetene er det god progresjon i prosjektet. I løpet av våren skal det foretas en test i felt med elever. Dette er en del av forberedelsene som skal gjøres før appen skal være ferdig til bruk i slutten av 2019. Neste år vil vi fortsette med å lære opp og informere våre partnere i web plattformen. Alle de tre geoparkene vil presentere dette nye læringsverktøyet på sitt hjemsted, og det er vårt ønske å promotere bruket av denne appen så mye som mulig og markedsføre det.

 

I tillegg fikk de besøkende partnerne lære mer om Črni Vrh Plateau heritage. De opplevde gjestfriheten til vertene, besøkte en utstilling med lokale håndverkstradisjoner, de prøvde ut kurv-fletting og smakte hjemmelagde delikatesser. I Idrija fikk de besøke det nye besøkssenteret i "Hg smelting plant", de gamle kvikksølvgruvene. Besøket innholdt også et kort besøk til Faculty of Natural Sciences and Engineering, en av partnerne i prosjektet, og et kort besøk i Ljubljana.

Det neste partnermøtet i prosjektet vil finne sted i oktober i Portugal. Videre møtes vi alle i Norge i januar for så å avslutte prosjektet i Slovenia i juni 2019.

Tredje ESTEAM møte i Magma UNESCO Global Geopark

13.10.2017

Det tredje møtet i ESTEAM prosjektet støttet av ERASMUS+ programmet, ble avholdet i Magma UNESCO Global Geopark fra 3. til 5. oktober 2017. 14 representanter fra de islandske, norske, portugisiske og slovenske partnerne var tilstede for å diskutere progresjon i prosjektet så langt og arbeid i den videre utviklingen. 

Deler av møtet var fokusert på evaluering av første del av prosjektet - utviklingen og resultatet av eboken "Undersøkelser av nasjonale læreplaner i naturfagundervisning i Portugal, Norge og Slovenia". Eboken presenterer resultater fra spørreundersøkelser på nett for elever og studenter, og vil være grunnlaget for utviklingen av en mobil applikasjon som andre del av prosjektet. Andre del av prosjektet hadde fokus under videre diskusjoner - bestemme funksjoner som skal inngå i appen, avgjøre tema og undertema, og arbeidsgrupper hvor mulige undervisningsopplegg ble diskutert. 

Til tross for mye regn ble det tur til Eigerøy fyr. Denne turen er også valgt som testturen i Magma Geopark for dette prosjektet. Jøssingfjord, med flott utsikt og imponerende fjellformasjoner som beskytter gamle huser ble også besøkt. Samme med en geofagklasse fra Dalane Videregående skole og en klasse fra videregående skole på Island, fikk partnerene gå tur til Ytstebrød samtidig som appen "Turfhunt" ble utprøvd. Den siste geoparklokaliteten som ble besøkt fra den nylig berømte Trollpikken utenfor Egersund, som ble en morsom slutt på innholdsrike og produktive dager i Norge. 

Dette ble et vellykket møte hvor vi fikk gjort progresjon i prosjektet og nye ideer ble delt. Arbeidet på del 2 begynner nå for fullt for ESTEAM teamet og vi er spent på utviklingen av applikasjonen, samling av informasjon til undervisning, og på å begynne å teste ut appen i nær fremtid. Neste møte vil være i Idrija UNESCO Global Geopark våren 2018.

Valg av tre hovedtema for ESTEAM applikasjonen

05.10.2017

Hovedmålet til prosjektet ESTEAM er å lage en app til mobile enheter som kombinerer undervisning og læring i klasserommet med utendørs undervisning og læring. In appen skal læringsmetoder som lærere og elever ønsker å bruke inkluderes, og dermed hjelpe til å forbedre læringsprosesser i naturfaget i grunnskolen. Læringsmetodene ble kartlagt i den første delen av prosjektet.

 

Allerede før det tredje partnermøtet i Magma UNESCO Global Geopark, Norge, ble tre hovedtemaer valgt. Disse ble bekreftet under møtet. 

 

De tre hovedtemaene er:

- GEOLOGI

- ØKOLOGI

- MANN OG BIOSFÆRE

 

Videre har hovedtemaene blitt delt inn i tre undertemaer hver (3x3) som skal være grunnlaget for videre innsamling og forberedelse av innhold for den mobile appen. Mot slutten av 2017 foreligger den en plan som inkluderer å gjennomføre følgende:

- samle multisensorisk innhold

- utvikle oppgaver og øvelser

- samle geolokasjonsspill i kombinasjon med utendørs aktiviteter

- samle eksempler fra hverdagen

- markere geolokasjon på kart sammen med innhold

- utvikle oppgaver for å teste kunnskap og repetering

FØRSTE RESULTAT FRA ESTEAM PROSJEKTET: E-BOK – Forskning på læreplaner i naturfag i Portugal, Norge og Slovenia.

07.06. 2017

Gjennom de siste dagene har ESTEAM prosjektet, finansiert av ERASMUS + - programmet til EU, ferdigstilt aktiviteter i forbindelse med vårt første produkt. Resultatet er en E-bok, som er primært rettet mot naturfagslærere som er aktivt involvert i utvikling av naturfagundervisning. E-boken vil også tjene som grunnlag for fremtidige prosjektaktiviteter og for å skape en nyskapende læringsmetode som inkluderer bruk av en mobilapplikasjon kombinert med utendørs pedagogisk virksomhet.

Innholdet i e-boken er basert på forskning på læreplaner i naturfag fra 7. til 9. trinn i grunnskolen. Lærere, elever og fremtidige naturfagslærere deltok aktivt i forskningen. Boken inneholder en samlet analyse av læreplaner i naturfag, og et omfattende online-forskningsinitiativ hvor 443 elever, 287 lærere og 63 fremtidige lærere fra forskjellige EU-land deltok. Basert på resultatene ble det satt sammen retningslinjer og planer for å utvikle mer effektive måter å oppnå læringsmål og metoder for undervisning i naturfag. For det meste tok vi hensyn til behov, ønsker og meninger fra alle deltakende målgrupper. Hovedideen bak den eksisterende e-boken er at den skal tjene som hjelp til lærere når de trenger en ny tilnærming til å forberede undervisning eller bare ønsker å lære mer om ny pedagogisk praksis og innovative pedagogiske tilnærminger.

For å forbedre kvaliteten på naturfagene og øke interessen for faget har du muligheten til å se på e-boken her, som kom til liv som en felles innsats av grunnskolen Črni Vrh nad Idrijo (Slovenia), Agrupamento de Escolas Jose Silvestre Ribeiro (Portugal), Geologisk institutt ved Universitetet i Ljubljana, UNESCO Global Geopark Idrija (Idrija Heritage Center), Magma UNESCO Global Geopark fra Norge, Naturtejo UNESCO Global Geopark fra Portugal, og Locatify dataselskap (Island).

Andre møte i ESTEAM-prosjektet i Naturtejo Geopark – UNESCO Global Geopark

12.04.2017

Det andre møtet i ESTEAM-prosjektet, finansiert avEU-programmet ERASMUS +, ble avholdt 27. og 28. mars 2017 i Naturtejo UNESCO Global Geopark. På møtet deltok elleve representanter fra partnerorganisasjonene i Portugal, Norge, Island og Slovenia.

Møtet foregikk hovedsakelig for å gjennomgå aktivitetene som allerede var gjennomført og forberede fremtidige arbeidsplaner. I den nåværende fasen av prosjektet ble det utført en analyse av læreplaner og behovet for vitenskapelig læring blant elever, lærere og fremtidige naturfagslærere i det europeiske nettverket av geoparker.

Resultatene vil bli presentert i en e-bok, som vil være grunnlaget for utarbeidelsen av mobile applikasjoner og utendørsaktiviteter, som forventes å bli utviklet i de kommende månedene. Interaktive verksteder ble også avholdt på møtet, hvor deltakerne lærte mer om mobilapplikasjonen "Turf Hunt" og testet spillet.

Deltakerne besøkte også skolen José Silvestre Ribeiro - en partner av Naturtejo Global UNESCO Geopark. Her vi deltakerne snakket med elever og lærere for å forstå samarbeidet fullt ut. Deretter ble Penha Garcia Ichnological Park besøkt for å se på fossiler av trilobitter og en tur kalt «Monselons Inselberg der Boulders Trail» ble gjennomført. I tillegg til et innholdsrikt møte, fikk også deltakerne smake på lokal mat og de fikk sett på noe av den rike kulturarven i området til Naturtejo Geopark.

De var et vellykket møte hvor deltakerne fikk mer informasjon om videreføring av prosjektets aktiviteter og samarbeidet ble forbedret. Neste møte i ESTEAM-prosjektet finner sted høsten 2017 på Magma UNESCO Global Geopark, Norge. Inntil da fortsetter vi arbeidet med utvikling av innhold og mobilplattformer.

ON-LINE UNDERSØKELSER av nasjonale læreplaner og metoder innen naturfaglig undervisning
06.02.17

ESTEAM-prosjektet (Enhancement of School Teaching Methods) har som mål å forbedre kvaliteten på undervisning/læring ved å knytte nasjonale læreplaner i naturfag med utvikling av en mobil plattform. Dette skal oppnås ved å bruke erfaringer fra skoler, eksperter og geoparker i kombinasjon med IKT og utendørs aktiviteter.  

Dette spørreskjemaet er knyttet til forskningen på nasjonale læreplaner i naturfag og har til hensikt å evaluere personlig erfaring, vanskeligheter og forventninger, fordeler og ulemper ved ulike aktiviteter i naturfagundervisning, og bruk av ulike metoder og pedagogiske tilnærminger.

 

Denne on-line forskningen er fokusert på tre målgrupper:

• Elever i grunnskolen (alder 12-15 år)

• Naturfaglærere i grunnskolen

• Fremtidige naturfagslærere (universitetsstudenter - bare i Slovenia)

Vi ville sette stor pris på om du gjennomfører dette spørreskjemaet på nettet.

 

Hvis du er elev på grunnskole (12 - 15 ÅR), vennligst klikk HER.

 

Hvis du er en naturfagslærer i grunnskolen, vennligst klikk HER.

 

Hvis du er en fremtidig naturfagslærer (studenter ved Universitetet i Ljubljana), klikk HER.

 

Det tar fra 15-20 minutter å svare på dette spørreskjemaet.

 

Takk for ditt bidrag til denne viktige forskningen!

 

ESTEAM-teamet

ESTEAM - prosjektet har fått logo!

Etter en avstemning på Facebook, fikk vi endelig en ESTEAM-logo. Den valgte logoen ble foreslått fra Agrupamento de Escolas Jose Ribeiro, Idanha-a-Nova, Portugal.

 

Vinnerene er:

3. pris – en flaske og en bok fra Idrija Geopark ble vunnet av Barbara Vilfan

2. pris – Magma Geopark T-skjorte og en bok fra Magma Geopark ble vunnet av Sarah Gamble

 

og

 

1.pris – en natt i et hyggelig landlig gjestgiveri, inkludert middag og frokost for to personer fra Naturtejo Geopark ble vunnet av Vanessa Lalonde.

 

Gratulerer!

Like en logo og vinn
05.01.2017

Partnere i ESTEAM-prosjektet ser etter den beste logoen for ESTEAM-prosjektet på Facebook-avstemning.

Hva må gjøres for å vinne en pris?
 
1. Gå til Facebook, se etter Esteams prosjektprofil og trykk på Like
2. Se etter nyhetene og liker din foretrukne logo
3. Del meldingen og skriv DELT i en kommentarboks
4. Fra alle som vil gjøre dette trekker vi 3 priser:
 
 
1. pris - en natt i et hyggelig landlig gjestgiveri, inkludert middag og frokost for to personer fra Naturtejo Geopark (Portugal)
2. pris - Magma Geopark T-skjorte og en bok fra Magma Geopark (Norge)
3. pris - en flaske og en bok fra Idrija Geopark (Slovenia).
 
Stemmen er åpen den 15. januar 2017.
 
Alle forslagene til logoer ble designet og laget av eleven fra de tre grunnskolene fra Norge, Portugal og Slovenia, inkludert i ESTEAM-prosjektet.
 
Lykke til!

 

Oppstart av ESTEAM-prosjektet 

I forrige uke var det innledende møtet for alle partnere i ESTEAM-prosjektet, samfinansiert av EU-prosjektet Erasmus +, og startet prosjektet offisielt. Møtet fant sted 8. og 9. november 2016 i Idrija og Črni Vrh nær Idrija.


ESTEAM-prosjektets lederpartner er UNESCO Global Geopark Idrija (senter for Idrija Heritage). De andre partnerorganisasjoner er: Magma UNESCO Global Geopark fra Norge, Naturtejo UNESCO Global Geopark fra Portugal, en grunnskole i hver geopark - grunnskole Črni Vrh over Idrija (Slovenia), Samfundets Skole (Norge), Agrupamento de Escolas Jose Silvestre Ribeiro (Portugal), Universitetet i Ljubljana (Slovenia) og SME-firmaet Locatify (Island).


Hovedformålet med prosjektet er å forbedre kvaliteten på naturfagundervisning i skolesystemet gjennom utvikling av innovative metoder som kombinerer interaktive og utendørs læringsaktiviteter. Basert på analyser av nasjonale læreplaner og behovene til lærere og studenter ønsker vi å forbedre naturvitenskapelige fag. Fra dette prosjektet vil mobilapplikasjoner bli utformet som kan brukes i undervisningen i naturfag i grunnskolen.

Prosjektet startet i september 2016 og skal gjennomføres i løpet av de 3 neste årene. 

bottom of page